נשאר לכם קמח מיותר לקראת הפסח ורוצים להיפטר ממנו? קבלו מתכון לעוגה שווה שטעימה במיוחד ליד הקפה, או התה שלכם, נימוחה והכי חשוב - קלה להכנה.

עוגת שיש

עוגת שיש
החומרים:
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות מיץ תפוזים
כוס וחצי סוכר
חצי שקית פודינג וניל
חצי שקית פודינג שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס שמן
2 כפות שוקולית
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מנפים לקערהאת החומרים היבשים חוץ מפודינג השוקולד והשוקולית. בקערה נוספת מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, שמן , תמצית וניל ומיץ התפוזים. בהדרגה מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפידים לא לערבב יותר מדי.

מחלקים את התערובת לשניים - שלושת רבעי ורבע. לרבע הכמות מוסיפים פודינג שוקולד ושוקולית ומערבבים למניעת גושים.

בשתי תבניות אינגליש קייק שמים חצי תבנית של מסת הווניל, ומעל שליש ממסת השוקולד ויוצרים בעזרת סכין צורות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-35-40 דקות, תלוי בתנור, ובודקים בעזרת קיסם שיוצא עם פירורים לחים.