צילום: לירון אלמוג

אם אתם מתכננים לארח או להתארח בימים אלו של חופשה, ושוברים את הראש על מה להגיש לקינוח, יש לנו פתרון בשבילכם: פבלובת היער השחור - עם שוקולד, קצפת ודובדבנים. המתכון באדיבות השחר העולה, של שפית מאיה דרין

פבלובה שוקולד, קצפת ודובדבנים

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

1 שקית (100 גרם)  אבקת סוכר מנופה

לקצפת:

1 מיכל שמנת להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות גדושות ממרח השחר העולה

לקישוט:

½ כוס דובדבני אמרנה בסירופ

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף רך, מוסיפים 1/2 מכמות הסוכר וממשיכים להקציף במשך דקותיים נוספות. מוסיפים את שארית הסוכר ומקציפים במשך שלוש דקות עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק.

בעזרת מרית מקפלים את אבקת הסוכר אל קצף החלבונים עד שמתקפל מרנג מבריק ויציב מאוד.

בעזרת שק זילוף מזלפים על  תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה תחתית מרנג בקוטר 24 ס"מ, אפשר לזלף גם שוליים יפים וליצור קלתית פאי.
אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כשלוש שעות עד שהמרנג קליל ויבש.

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מקפלים פנימה ממרח שוקולד כך שישארו פסים של השוקולד על פני הקצפת.

ממלאים בחופשיות את קלתית המרנג, מקשטים בדובדבני האמרנה ומגישים.