לאחרונה אני חוזרת ומגלה את קסמי הכוסמת.

איכשהו יצא לה מוניטין לא מדהים, אבל למה לתת לכמה תבשילי כוסמת דלוחים שדגמנו פעם להרוס לנו את החוויה?

צילום: מאשה

ודרך אגב, היא כשרה לפסח - בדקנו, ככה שדבר לא עוצר אתכם מלהכין אותן ממש עכשיו, אולי מחר.

המתכון במקור של אבא גיל וגילתה לי אותו חברה אהובה מהמרכז ליוגה שיבננדה.

נסו אותן עם רוטב עגבניות וקצת טחינה - מושלמות.

קציצות כוסמת, דלורית ומנגולד

דלורית קטנה (200-250 גרם)

צרור קטן של עלי מנגולד (150 דרם)

100 גרם כוסמת ירוקה (להשיג בחנויות הטבע)

3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

שתי שיני שום

צילום: מאשה

אופן ההכנה:

משרים את הכוסמת במים פושרים למשך כ-6 שעות. מסננים ושוטפים.

טוחנים את הכוסמת במעבד מזון עם שמן הזית, השום והמלח בלהב המתכת. כדי לוודא שהכל נטחן, מורידים מדפנות הכלי את מה שנדבק וממשיכים לטחון עד לקבלת עיסה דביקה וחלקה. 

מחליפים את הלהב למגררת ומגררים על הכוסמת את הדלורית (אין צורך לקלף).

חותכים את המנגולד לרצועות דקות, שמים בקערה ומצרפים אליה את העיסה ממעבד המזון. מערבבים ולשים בידיים עד שהעיסה אחידה.

יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה משומן בשמן זית בתבנית אפייה. מברישים את הקציצות בשמן ואופים כ-20-25 דקות בתנור שחום ל-180 מעלות.

משחקת בסירים הוא שירות בישול בריא בבית הלקוח – אוכל צמחוני וטבעוני. ניתן ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק או דרך המטבח של מאשה