חופשת הפסח מזמנת לנו טיולים, מנוחה וגם המון ארוחות משפחתיות. אז הנה מתכון של קפה גרג למנה קלה וטעימה שתוכל לככב אצלכם בארוחות החג ושלא תכביד על הבטן שכבר כבדה ממצות.

סלמון בלימון על מצע ירקות

סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים

למנה אחת:

פילה סלמון

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

שמן זית

מיץ לימון

כף שום כתוש

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

50 גרם פטריות חתוכות לרבעים

50 גרם בצל סגול חתוך לרצועות דקות

30 גרם אפונה (סנפרוסט)

50 גרם שעועית ירוקה (סנפרוסט)

3 עגבניות שרי חצויות

7 זיתי קלמטה חצויים

אופן ההכנה: מחממים מחבת עם שמן זית. צורבים את הסלמון על המחבת, כשתי דקות כל צד. מפזרים על הפילה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס.

מחממים מחבת נוספת ומוסיפים לתוכה את רבעי הפטריות, בצל סגול, אפונה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה.

מוסיפים כפית שום, מעט שמן זית ומיץ לימון, מלח, פלפל, כף פטרוזיליה קצוצה וממשיכים להקפיץ הכל ביחד.

מערבבים בכלי כף שמן זית, כפית שום כתוש וכף פטרוזיליה קצוצה, מניחים את לקט הירקות בצלחת.

מניחים לצד הירקות את פילה הסלמון. מורחים בעזרת מברשת את חלקו העליון של הדג עם התערובת שהכנו (שמן זית/שום/פטרוזיליה), ומגישים.