רגע אחרי החג ומיד כשחוזרים ללימודים ולעבודה - זה בדיוק הזמן ללמוד להכין פסטרמה נהדרת מחזה הודו במרינדה מתקתקה. ההכנה פשוטה מאוד. 

לפני שנתחיל הנה כמה פרטים חשובים שכדאי להקפיד עליהם: ראשית לקנות נתח טרי וגדול של הודו, שיהיה נקי מעצם. שנית, לבקש מהקצב לעטוף אותו ברשת (ולשמור עליה בכל שלבי העשיה) וחשוב לעקוב אחרי הוראות הצלייה כדי שהנתח ייצא עסיסי.

צילום: ריאן

אגב, הפסטרמה הביתית היא ללא חומרים משמרים ותוספות מלאכותיות כמו הפסטרמה שקונים בסופר. היא נהדרת בתוך כריך וגם כתוספת לסלט ונשמרת כשבועיים במקרר בכלי סגור.

פסטרמה ביתית
1.5 ק"ג נתח חזה הודו (טרי)

החומרים למרינדה
רבע כוס סויה איכותית
רבע כוס מירין
חצי כוס שמן זית
2 כפות שמן שומשום
חצי כוס רוטב טריאקי מוכן
רצועות ג'ינג'ר לפי הטעם
2-3 שיני שום

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי המרינדה ושופכים על הנתח. מניחים במקרר ללילה או למספר שעות. מדי פעם הופכים את הנתח.

למחרת מחממים תנור ל־180 מעלות. מכניסים את הנתח עם הרוטב לתבנית. אחרי עשר דקות מורידים את החום ל־150 מעלות ומברישים מעט מרוטב על הנתח.

מבשלים עשר דקות נוספות ואז מורידים את החום ל־120 מעלות. שוב מברישים מעט מהרוטב על הנתח. צולים עוד 20 דקות ומדי פעם מברישים שוב מרוטב ומכבים.

מצננים היטב ורק אז פורסים לפרוסות.