את יום העצמאות השנה החלטתי להקדיש לכל אלה שלא יוצאים מהבית או לא יכולים לצאת מכל סיבה שהיא, ובכל זאת רוצים להכין משהו חגיגי. לא שחזות הכל היא בשר או 'על האש', אבל חשבתי להציע משהו אחר, מיוחד לדעתי וברוח המנגל. 

צילום: ריאן

כל שנה אני נותן משקל לגריל ולשלל הבשרים והסלטים שסובבים אותו והפעם החלטתי על הסנייה – מנה טעימה שמוגשת למרכז השולחן והיא חגיגית ומשפחתית. המנה נקראת על שם התבנית העגולה שבה מכינים אותה ומגישים בה בשר טחון עם ירקות וטחינה מוקרמת מעל.

המנה קלה להכנה. לא צריך כישורים מיוחדים בשבילה, אבל יש חשיבות רבה לאיכות הבשר (לדעתי תמיד, אבל הפעם באופן מודגש). כדאי לבחור בשר לא שמן (15-12 אחוז שומן) והכי חשוב שיהיה טרי - בשר קפוא לא מתאים פה ולא כדאי לנסות להתחכם. חבל על המאמץ.

צילום: ריאן

סנייה (ל-6-5 סועדים)
חומרים לתערובת הבשר
1.5 קילו בשר טחון איכותי וטרי
4-3 בצלים יבשים קצוצים דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
כפית שטוחה פלפל אנגלי
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
לתבנית (קוטר 26־28):
4 עגבניות אדומות פרוסות לעיגולים עבים
4 בצלים יבשים פרוסים לעיגולים עבים
פלפל חריף (לא חובה)

לטחינה:
כוס טחינה גולמית
חצי כוס חומץ
כוס מים קרים
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח

צילום: ריאן

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר. לשים אותם היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.

משמנים היטב את התבנית בשמן זית, מסדרים בתחתית שכבת פרוסות של עגבניות ומעליה שכבת פרוסות של בצל. מי שאוהב פלפל חריף שיוסיף מעל הבצל פלפל חתוך לאורך.

מעל שכבות העגבנייה והבצל מסדרים את תערובת הבשר בשכבה אחידה ומעליה שוב מסדרים פרוסות עבודת של עגבנייה ובצל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות לכ־14-12 דקות. הבשר מפריש המון נוזלים – לכן חשוב להוציא את התבנית ולשפוך כמחצית מהנוזלים.

יוצקים טחינה בצורה אחידה מעל כל השכבות ומכניסים שוב לתנור. מעבירים לגריל בחום של 150 מעלות עד שהטחינה משחימה. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.