לחמניות ביתיות. צילום: מאשה

בטח שמתם לב שיולי כאן במלוא חומו ועוצמתו. ויולי זה גם ילדים בחופשה שצריך להאכיל ושזקוקים לתעסוקה. כאלה שייהנו מאוד ללוש ולהכין לחמניות.

הנה מתכון נהדר: ההכנה מהירה והן יוצאות מושלמות, ומה שלא יחוסל בארוחה נכנס להקפאה ויוצא כמו חדש.

לחמניות ביתיות 

לכ-30 יחידות קטנות

500 גרם קמח מלא

500 גרם קמח לבן

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה או זית

2 כוסות מים חמימים

קורט מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים שמן ומים, מערבבים בכף עץ ומתחילים ללוש ביד.

המרקם יוצא מעט דביק וזה מושלם, מבטיח לחמניות רכות ומפנקות.

מקמחים ומכסים את הבצק ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים. מרפדים תבנית בנייר אפייה, קורצים מהבצק ולשים לחמניות, מניחים על גבי הנייר ומניחים להן שוב לתפוח.

ניתן לזרות מעל מעט שומשום או קצח. 

אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד שהלחמניות זהובות ונאות, מצננים מעט ונהנים!

משחקת בסירים הוא שירות בישול בריא בבית הלקוח – אוכל צמחוני וטבעוני.

ניתן ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק או דרך המטבח של מאשה